Hår med lav porøsitet: Karakteristika og behandling

Vi ønsker alle lækre lokker, men har du bemærket, at dit hår ikke absorberer fugt så godt, som det burde? Dette betyder sandsynligvis, at dit hår har lav porøsitet. Porøsitet omhandler hårets neglebånd og beskriver dit hårs evne til at absorbere og opretholde fugt. Porøsitetstyper inkluderer lav, normal og høj.

Hvad er hår med lav porøsitet?

Hår med lav porøsitet er struktureret, så fugt ikke effektivt kan trænge ind i hårskaftet. Denne hårtype indeholder for meget keratin eller protein og mangler tilstrækkelig fugt. Hydrering, selv med vand i brusebadet, er svært.

Hårskaftet består af tre forskellige lag, hvor neglebåndet sidder på ydersiden. Hver enkelt neglebånd overlapper den anden som skæl på en fisk. På hår med lav porøsitet er neglebåndene for tæt på hinanden, hvilket forhindrer fugt som balsam og andre elementer, som olie, i at trænge ind.

Det kan virke som om varmestyling kan forårsage hår med lav porøsitet, men genetik er den største faktor. Faktisk øger varmen neglebåndene og kan forårsage hår med høj porøsitet. Disse oplysninger betyder, at varme kan bruges som behandling for denne hårtype og besvare spørgsmålet om, hvordan man dyrker hår med lav porøsitet.

Hårkarakteristika med lav porøsitet

Hår, der ikke længere er skinnende eller elastisk, kan indikere, at du har hår med lav porøsitet. På grund af de proppede neglebånd er der mangel på absorption. Du vil bemærke, at når du anvender produkter som olier på håret, ser det ikke ud til at de går nogen steder.

I brusebadet er korrekt mættende hår en udfordring, mens lufttørring og føntørring ser ud til at tage aldre. Ikke overraskende har du også at gøre med hår, der føles konstant tørt og produkter, du har påført, hænger ud på overfladen.

Sådan bestemmer du din hårporøsitet

Så hvad er forskellene mellem hår med høj og lav porøsitet? Den bedste måde at bestemme din hårporøsitet er vasken eller float -testen. Fyld en dyb skål eller et vandglas med vand ved stuetemperatur, og tag et par faldne hårstrå og læg dem på overfladen.

Fordi hår med høj porøsitet er så åbent, vil det hurtigt synke til bunden. Hår med lav porøsitet er vandtæt og vil forblive flydende på overfladen, selv efter et par minutter. Normalt porøst hår vil svæve i midten, hvilket betyder at dit hår bevarer fugt godt.

Sådan fugter du hår med lav porøsitet

Dit mål er at fugte og forsegle hår med lav porøsitet, så det bedste er at finde ingredienser, der let vil blive absorberet. Søg efter blødgører eller blødgørende ingredienser, som jojobaolie og avocado. De vil danne en barriere og effektivt fange vand i hårskaftet.

Hold dig væk fra produkter, der indeholder protein, da disse ingredienser kan suge fugt fra allerede proteintætte låse. Tilføjet keratin vil gøre håret skørt og øge brud.

Undgå rige og tunge produkter, og fokuser på lette ingredienser. Shampoo med skadelige, tørrende elementer, som sulfater, vil kun gøre tingene værre. Søg i stedet efter shampoo -produkter med glycerin. Glycerin er lavet med befugtningsmidler, der trækker fugt ind i håret og holder det der. Tea tree og andre lette olier trænger bedre ind end deres tunge modstykker, såsom kokosolie.

Investering i en kvalitetsafklarende shampoo er en god idé, uanset din hårporøsitet. Brug en gang om ugen til at fjerne eventuel restdannelse.

Hvad angår konditionering, er mælkekondensatorer ideelle, takket være en væskelignende karakter, der øger den optimale absorption. Du kan endda tilføje et stænk vand til balsam for at fortynde det og øge dets cuticle penetration.

Fordi varme temperaturer øger neglebåndet, påfør produkter med et strejf af varme, så fugt og olie kan absorbere. Dæk hår med hårdt kondition i en badehætte eller plastfolie for at fange varmen indeni. Føn i et par minutter for et hurtigt DIY-trick.

Vigtige takeaways

  • Porøsitet beskriver hårets evne til at absorbere og opretholde fugt.
  • Lav porøsitet betyder, at neglebåndet er for tæt pakket sammen.
  • Det afviser vand og fugt.
  • Behandl med shampoo indeholdende blødgører og lette ingredienser.
  • Brug fortyndet balsam med ingredienser som mælk.
  • Brug varme, så fugt kan trænge ind.

Hår med lav porøsitet kan være en udfordring, men en der kan håndteres. Fokuser på skånsomme, fugtgivende produkter, og brug varme til at åbne hårstrået. Begynd at behandle dit porøsitetsniveau i dag og nyd fordelene ved sundt, fugtet hår.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave